Een stukje frikandellenvlaai bij de koffie? De in Limburg bedachte hartige snack is nu ook in Brabant te koop. Bij bakkerij van de Mortel in Someren verkochten ze eerder al erwtensoeptaart, zuurkooltaart en nu dus ook de frikandellenvlaai. In Someren zijn in twee dagen tijd meer dan 200 stuks over de toonbank gegaan.

taart fb

Het ruikt lekker in bakkerij van de Mortel. Er komen net 60 nieuwe frikandellenvlaaien uit de oven. Deeg, stukjes frikandel en curry zijn de ingrediënten van de hartige vlaai. Filiaalmanager Christel van Vlerken heeft het druk met het nieuwe ‘lekkernij’ van de bakkerij.
´´We peilden op Facebook bij onze klanten of ze de frikandellenvlaai een goed idee vonden. We kregen zo´n stormloop aan reacties binnen dat we dinsdag gelijk zijn begonnen met bakken.´´Sommige klanten moeten lachen bij het zien van de stapels hartige vlaaien, ze vragen zich af of het lekker smaakt. Velen wagen zich er uit nieuwsgierigheid aan.

FullSizeRender

De vlaaien zijn succesvoller dan gedacht. ‘’We zouden ze alleen dit weekend verkopen, maar we hebben nu al zo veel aanvragen dat we ze voorlopig toch blijven bakken.’’ Mensen uit heel het land komen speciaal voor de nieuwe ‘delicatesse’ naar Someren. ‘’Gister hadden we zelfs iemand uit Amsterdam die tien vlaaien kwam ophalen.’’

Klant Chris Moris zag de frikandellenvlaai op Facebook voorbij komen. ‘’Ik ga een weekendje weg met vrienden dus ik heb de vlaai besteld om uit te proberen. Ik hoop dat de smaak lijkt op een frikandellenbroodje, dan vind ik het wel lekker.’’

Blijvend succes of tijdelijke hype?
Er worden nu al bestellingen gedaan voor juni, toch verwacht van Vlerken niet dat de vlaai een blijvertje is. ‘’Deze hype blijft misschien een maandje leuk, daarna moeten we toch iets nieuws verzinnen. Misschien iets vegetarisch, een kaassoufflévlaai ofzo!’’

Heb je zelf een leuk idee voor een nieuwe vlaai? Alle ideeën zijn welkom, zegt van Vlerken. ‘’Als er iets lekkers tussen zit, kan het zomaar zijn dat we het recept gaan uitproberen.’’

IMG_7454