Atlete en zesvoudig Nederlands kampioen hordelopen Rosina Hodde (33) heeft weer een gebroken arm. Bij een wedstrijd in België afgelopen zaterdag viel ze bij de finishlijn. “Ik kwam op mijn buik terecht en heb mij met mijn armen opgevangen”, zegt ze. Hierdoor wordt de kans op een kwalificatie voor het EK erg klein. “Ik voelde in mijn arm meteen dat het mis was.” Tijdens een trainingsstage in december vorig jaar brak ze haar arm ook al.

“Ik ben zondag geopereerd”, vertelt Hodde. Haar breuk zit vast met een plaat. “Wat dat betreft is het nu alleen wondgenezing en het vertrouwen weer krijgen”, zegt ze zelfverzekerd. Het herstel zal meer dan een half jaar duren. “Ik merk wel dat ik per dag meer met mijn arm kan doen.” De hordeloopster werkt nog steeds aan haar conditie, dus ze heeft het trainen niet opgegeven. “Ik heb nog drie weken om me te kwalificeren voor het EK.” Ze wil nog steeds graag meedoen met het EK-atletiek, dat in juli in Amsterdam zal zijn.

Europees Kampioenschap

“Of het realistisch is?”, vraagt de hordeloopster zichzelf hardop af. “Ik weet het niet. Ik hoop met het NK nog mee te doen.” Dat is de laatste kans voor Hodde om zich te verzekeren van een plek op het Europees Kampioenschap. “De wonderen zijn de wereld nog niet uit”, zegt ze overtuigd.