Ruim zeventig mensen liepen mee in Zeist langs allerlei Pokéstops en Gyms om geld op te halen voor het goede doel. De Pokémon Sponsorloop voor de Hersenstichting afgelopen zondag heeft €1.322,52 opgehaald. “Het is meer dan ik had verwacht. Mijn doel is bereikt: aandacht voor de Hersenstichting”, zegt organisator Annemarie.

De vader van Annemarie kreeg afgelopen juli een hersenbloeding met een herseninfarct als gevolg. Daardoor realiseerde Annemarie dat we eigenlijk veel te weinig weten over onze hersenen en dat ze erg kwetsbaar zijn. Als afleiding tussen de ziekenhuisbezoeken door speelde ze Pokémon Go. ‘’Ik voelde me machteloos omdat ik niks voor hem kon doen. Ik wilde iets nuttigs en liefdevols doen om mijn vader te steunen en anderen te helpen en dit leek mij een goede manier.’’

Route
Voor de sponsorloop was een 6 kilometer lange route uitgestippeld langs veel Pokéstops waar lures (hier komen extra veel Pokémon op af) waren geactiveerd. Uiteraard kon iedereen de route afleggen, maar lopers die mee wilden doen voor de prijzen moesten minimaal 5 euro inleggen. Om 1 uur ‘s middags vertrok de grote groep van tientallen mensen met hun mobieltjes door Zeist.

James van Team Rocket
Verschillende bedrijven zetten zich in voor de sponsorloop. De Jumbo deelde eten en drinken uit aan lopers en Game Mania doneerde een pluche Pikachu aan de deelnemer die het meeste geld heeft ingezameld. Op het einde van de sponsorloop was er een veiling die gedaan werd door James van Team Rocket: stemacteur Paul Richard Disbergen. Tijdens de veiling werd onder andere pluche Pokémonbeestjes en sleutelhangers verkocht.

James van Team Rocket
Paul Richard Disbergen en Annemarie tijdens de veiling. Fotograaf: T.F.de Leeuw.

Trots
De vader van Annemarie, die inmiddels herstellende is, was ook nog even aanwezig. Hij liet weten dat hij erg trots is op zijn dochter. Op de vraag of Annemarie dit nog eens zou organiseren, zegt ze: “Ik zou dit zeker nog een keer doen. Het was zó liefdevol, ik ben erg enthousiast over de sponsorloop. De volgende keer zou ik het wel met meerdere mensen willen organiseren. Het was een heel gedoe om alles alleen te regelen. Ook weet ik niet of het dan weer een Pokémon Go sponsorloop wordt, het ligt aan de populariteit van het spel tegen die tijd.”

Was je afgelopen zondag niet aanwezig bij de sponsorloop maar wil je toch doneren aan de Hersenstichting? Dat kan op deze website.

Pokemon Go Sponsorloop
Fotograaf: T.F.de Leeuw