Ben je Tilburgs, vrijgezel, en het zat om dag in, dag uit alleen in bed te kruipen? Je eenzaam voelen hoeft niet langer; Omroep Tilburg komt met de nieuwe datingshow ‘Tilder’, waarin zij op zoek gaan naar jouw perfecte match. Het initiatief komt van Niek Groot Bleumink, die zelf ook medepresentator van de show is.

Geïnteresseerden kunnen een aanmeldformulier invullen waaruit de programmamakers gebaseerd op interesses en leeftijd vijf matches kiezen. Deze vijf zullen zich aan jou moeten bewijzen. Anoniem in beeld gebracht, want volgens Groot Bleumink draait het uiteindelijk niet om uiterlijk, pitchen zij hun zelfbeeld en hopen ze jou te overtuigen. Na nog een tweede live radioronde blijft er uiteindelijk één gelukkige date over.

Eerdere successen

Dat het programma ook echt voor successen zorgt werd duidelijk tijdens de Tilburgse Kermis, waar korte afleveringen van Tilder zijn gefilmd. In aflevering zes koppelde Tilder Jan-Paul en Loes aan elkaar. ‘’Hun kermisdate beviel zo goed, dat ze achteraf zelfs nummers uitwisselden. Grappig om te zien dat zulke spontane matches ook echt kunnen werken,’’ volgens Groot Bleumink.

Zelf op zoek naar een liefde die op fietsafstand woont? Je kunt je opgeven via de site van Tilder.