Tilburg – ‘Namasdrake’, yoga op de muziek van Drake. Ontstaan in Los Angeles maar onbekend in Nederland. Yoga instructrice Loes Danen denkt dat deze vorm van Yoga wel aantrekkelijk is voor de Nederlandse studenten. 

Er zijn vele soorten yoga, maar er was nog nooit eerder yoga op hiphop muziek. De Amerikaanse DJ en event promotor Petracca en DJ en yoga instructeur Paul Schneider hebben ‘Namasdrake’ bedacht. Er is voor de vorm vinyasa flow gekozen: een vloeiende, dynamische vorm waarbij verschillende houdingen worden afgewisseld op het ritme van de adem. Tegen de LATimes legt Schneider de keuze voor de muziek van Drake uit. “Hij is zo gevoelig maar tegelijkertijd heeft hij hele harde hiphop liedjes. Het is zoals de yin en yang van yoga.”

‘Yoga op Lil’ Kleine’
De Tilburgse instructrice Loes Danen geeft verschillende soorten yogales bij het yogacentrum in Tilburg. Zij denkt dat in Nederland yoga op top 40 muziek meer jeugd trekt dan normale yoga. “De rustige muziek die gebruikt wordt, wordt snel saai gevonden. Wanneer je populaire muziek gebruikt, zoals Lil’ Kleine, is het waarschijnlijk aantrekkelijker voor studenten.” Wel haalt het volgens Danen de essentie van yoga weg. “Naar mijn mening hoort bij yoga rustige muziek.” Toch gaat ze ervan uit dat er zeker yoga instructeurs zijn die hier voor open staan.