Geschreven door: Loïse Bassie

Ondanks de bezuinigingen in de ouderenzorg blijven de wachtlijsten voor verzorgingshuizen groeien. Dit laat Diedie Joosten, communicatiehoofd van de Tilburgse verzorgingsorganisatie ‘De Wever‘, weten. “Het probleem is dat er tekort is aan personeel, aangezien er bijna niemand meer in de zorg wil werken.”
 
Dat wachtlijsten blijven groeien, kwam onverwachts volgens Joosten. “Het is een verrassing, maar we moeten nu wel beter gaan kijken naar hoeveel mensen we aannemen.” Wanneer blijkt dat ouderen echt hulp nodig hebben, worden ze meteen een spoedgeval. Het communicatiehoofd is daarom tegen bezuinigen in de ouderenzorg. “Je hebt geen vrije wil meer waar je terecht komt, vroeger kon je daar op je gemak naar kijken.”

Maatschappij
Omdat ouderen vanwege gebrek aan personeel haast gedwongen worden om langer thuis te blijven wonen, worden er ook nog andere partijen bij betrokken. Zo is er thuiszorg nodig en voedselservice om de ouderen thuis te onderhouden. Joosten vindt het een goede zaak dat de samenleving meer betrokken wordt bij de hulp voor ouderen. “Niet iedereen heeft mensen om zich heen die voor ze kan zorgen, dus ik denk dat de overheid daarom deze taak bij de maatschappij neerlegt om voor de ouderen te zorgen.”