Dat de modellenwereld niet voor iedereen is weggelegd bleek gisteren weer na de tweede aflevering van Holland’s Next Top Model. Tijdens de afvalronde van het programma besluit kandidate Cherie Fransen vrijwillig naar huis te gaan.

De favoriet naar huis

Het leven als model bleek toch te veel voor Cherie. Ze voelde zich niet op haar gemak voor de camera en kon daardoor niet zichzelf zijn, zo legt ze uit aan de juryleden. Het was pas de tweede aflevering, maar Cherie was nu al een van de favorieten. Op social media werd dan ook geschrokken gereageerd op haar vertrek.

Cherie is niet de enige die besloot de modellenwereld te verlaten. De 23-jarige Constant de Boer vond het na zeven jaar modellenwerk ook wel genoeg. ‘‘Het is een wereld die moeilijk te betreden is. Ik vond het leuk omdat het gewoon heel anders was dan het normale werk voor een 16-jarige. Daarnaast ontmoet je veel nieuwe mensen’’, vertelt hij.

De mindere kanten

Op een gegeven moment wilde Constant zich verder ontplooien op het gebied van wat hij kan in plaats van hoe hij eruit ziet. Ook voelde het niet altijd alsof hij serieus werd genomen. ‘‘Maar ondanks de mindere kanten, heeft het me uiteindelijk wel sterker gemaakt en het was zeker een leuke tijd’’, zegt hij. Spijt van zijn beslissing om te stoppen heeft Constant nooit gehad, of dat voor Cherie ook geldt zal de tijd uitwijzen.

Bron foto: Vincent Kos