De Oisterwijkse Bossen en Vennen organiseren op achttien september de derde editie van de VIER VOETERS Doggy Marathon. Dit loopevenement is georganiseerd om geld in te zamelen voor honden in nood. Naast geld inzamelen is plezier ook heel belangrijk, dus elke doggy is welkom.

Teams en doelen
Elke baas of groep die zich opgeeft, zorgt zelf voor de sponsors. Zo loopt elk team voor een eigen bedrag dat naar de goede doelen van de Doggy Marathon gaat. Dat zijn dit jaar de zwerfhondencastratie, illegale puppyhandel en zwerfhonden die ze omscholen naar therapiehonden voor kinderen met een beperking.

Amsterdam
Het evenement is al eerder gehouden in het Amstelpark in Amsterdam. “We hadden in het Amstelpark een route van 4,2 km. Dit was te weinig voor veel lopers. In de Oisterwijkse Bossen en Vennen kunnen  we een route van 8 km erbij maken”, zegt Beau van Leeuwen, organisator van het loopevent.

Activiteiten
Na de wandeling is er nog genoeg tijd voor ontspanning voor je hond. Denk hierbij aan een ballenbak, photo booth, braderie en er is zelfs een hondenmasseur en dierosteopaat  (geneeswijze voor botziekte). Welke hond wil dat nou niet?

Photo credit: Beau van Leeuwen