Geschreven door: Esther Keulers

Tilburg – vanmorgen meldden de media dat de Efteling een mogelijk doelwit was voor een aanslag van IS (Islamtische Staat). Het Brabantse pretpark en het OM willen dit echter niet bevestigen. “Wij kunnen ons voorstellen dat dit nieuws voor onrust zorgt, maar het dreigingsniveau is naar aanleiding van dit nieuws niet aangepast” vertelt de Efteling in een verklaring.

De politie heeft in juni een vrouw uit Werkendam opgepakt, die sympathiseerde met de terreurbeweging. Zij zou samen met anderen plannen hebben om een aanslag bij de Efteling te plegen. De aanhouding wordt bevestigd door het Openbaar Ministerie (OM) in Breda. Het ministerie verdenkt de vrouw van ‘deelneming aan een organisatie met als oogmerk het plegen van terroristische misdrijven’. Toch is dit voor de Efteling en het OM geen reden voor paniek. De Efteling vertelt in een verklaring: “De overheid geen noodzaak ziet om extra maatregelen te treffen”.

Het personeel van de afdeling van communicatie van de Efteling verwijst ook door naar het OM en zegt dat zij bepalen of er sprake is van een dreigingsniveau. Veel bezoekers die vandaag in het pretpark waren wisten niet dat er überhaupt sprake was van een mogelijke aanslag. “Vandaag zullen ze in ieder geval geen aanslag plegen nu het zo rustig is, dus wij gaan genieten van een leuk dagje Efteling”, vertelt een van hen.