Het was voor Nederlandse begrippen een hele warme zomer. Gisteren was het zelfs de warmste 7 september in de afgelopen honderd jaar. Dit betekent natuurlijk dat het tijd was voor buiktruitjes, korte broekjes en teenslippers. De Metro publiceerde in april al een artikel over vijf scholen in Nederland die bepaalde kleding gaan verbieden. Zo verbiedt een middelbare school in Hazerswoude de mini-rokjes en in Nijmegen moet je je navel bedekken. De meeste middelbare scholen hebben geen kledingvoorschriften meer, maar fatsoensnormen. Een hoogleraar van de universiteit van Tilburg heeft onlangs wel laten weten dat de studenten (met name de rechtsstudenten) in tenue de ville moeten presenteren of een mondeling examen af moeten leggen. Dat wil zeggen een pak met een net overhemd voor de heren en een jurk of mantelpakje voor de dames. Ook laat de universiteit zelf weten dat ze strandtopjes, rokjes, drieskwartsbroeken en jeans op een mondeling examen niet echt weten te waarderen. Wat vinden de studenten daar eigenlijk van?

Bloot op School Tilburg from De Nieuwsredactie on Vimeo.