Stichting stadsbomen Tilburg bestaat vijftien jaar. Genoeg reden voor een wedstrijd: de mooiste boom van de stad. De top tien is bekend en nu is de keuze aan de bewoners. Wat maakt bomen zo speciaal? En kun je ze zelf ook zo makkelijk vinden?

Bram van Beurden, voorzitter van Stichting stadsbomen Tilburg, zag veel nieuwe bomen tijdens de inzendingen. “Het gaat er nu niet om wat deskundigen vinden, maar wat de inwoners vinden. Het is grappig om te zien dat gewone burgers vervormde bomen mooi vinden, terwijl wij vooral letten op de oud- en grootheid.” Hij vindt het een goede manier om de stichting en het natuurbehoud in kaart te brengen.

Helaas staan veel van de genomineerde bomen in de achtertuin van mensen, waardoor het lastig is om als boombewonderaar op pad te gaan. Wij gingen op zoek naar de favorieten rondom het centrum van Tilburg en maakten er een speurtocht van. Hier het resultaat:

Stemmen kan via http://www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/tilburg/de-stembus-is-open-wat-is-tilburgs-mooiste-boom-1.6348608