Nederland lijkt soms niet gemaakt voor kleine mensen. Hooggeplaatste keukenkastjes en schappen die alleen te bereiken zijn voor mensen die boven de 1.80 m zijn, zorgen ervoor dat mensen onder de 1.65 m soms levensgevaarlijke capriolen uit moeten halen. Denise Stoopen studeerde af aan de Design Acadamy Eindhoven,en ze is,met haar 1,29m ervaringsdeskundige. Ze hoopt een oplossing gevonden te hebben, wat het leven van de kleine mensch wat gemakkelijker moet maken: de Big a Bag, een rugtas die kan worden uitgeklapt tot krukje.

Bigabag02

Foto: Evelien Oerlemans

Denise, hoe ben jij op het idee van de ‘Big a Bag’ gekomen?

Ik wilde voor mijn afstudeerproject aan de Design Acadamy dicht bij mezelf blijven. Ik ben zelf 1,29 m en heb vaak een opstapje nodig. Ik vind gewone krukjes vaak lelijk en onhandig om mee te nemen. Ik wilde iets ontwerpen wat ik makkelijk mee kan nemen en wat mensen niet meteen laat denken ‘zij heeft een beperking’, want ik ervaar mijn lengte ook niet als een beperking. Zo kwam ik op het ontwerp van de Big a Bag.

Hoe functioneel is de Big a Bag?

De Big a Bag kun je uiklappen tot krukje en er passen spullen in zoals een I-Pad. Wanneer je de sluiting van de tas openmaakt, kun je het uitklappen tot krukje. De spullen kunnen er gewoon in blijven en de tas kan tot 100 kg dragen. Verder weegt de Big a Bag maar 1,3 kg.

Foto: denisestoopen.com

De struggles van kleine mensen:

Voor Denise zijn bepaalde dingen lastig te bereiken zonder hulpmiddel, zo is pinnen zonder opstapje niet te doen omdat te de automaten hoog hangen en ook zijn de schappen in de supermarkt moeilijk te bereiken zonder hulp.

Je hoeft niet 1,29 m te zijn om je te ergeren aan je lengte  Wat zijn de grootste ergernissen van kleine mensen?: