Het begon allemaal op een kickboksgala in Helmond in 2013. Het klinkt als een sprookje; een jongen en een meisje ontmoeten elkaar op een romantisch gala en worden opslag verliefd. De romance was er, maar dat lag niet aan het gala. Op een kickboksgala wordt er, jawel, alleen maar gevochten. Naomi Birjmohun (21) ging kijken naar de gevechten van een aantal jongens van haar sportschool. Dat ze die avond haar toekomstige man zou gaan ontmoeten, die vervolgens ook nog wereldberoemd wordt, was wel het laatste wat ze dacht.

Naomi, die destijds achttien jaar was, ontmoette die avond kickbokstalent Ilias Bulaid. Toen ter sprake kwam dat Naomi zelf ook kickbokser was, begon het balletje tussen de twee te rollen. “Kort na het gala voegde hij me toe op facebook en hadden we ons eerste afspraakje. Vanaf toen is alles heel snel gegaan en waren we samen”, vertelt Naomi. In de periode dat de twee net met elkaar gingen brak Ilias door in de kickbokswereld. Hij won vrijwel elke wedstrijd en bestormde in rap tempo de wereldtop. Naomi zelf stopte echter met vechten. “Als je wedstrijden vecht moet je gewoon keihard trainen. Je moet letten op wat je eet, hoeveel je slaapt en je moet twee keer per dag trainen. Voor hem was het zijn alles maar voor mij was het niet meer te combineren met werk en school.”

20 en getrouwd

Het jonge koppel besloot op twintigjarige leeftijd al in het huwelijksbootje te stappen. Ze waren twee jaar samen en alles ging goed. Naomi en Ilias zijn beide moslim en vonden het, deels vanwege hun geloof, belangrijk om hun liefde vast te leggen en jong te trouwen. “Het is de beste beslissing van mijn leven geweest om met hem te trouwen. We hadden geen behoefte aan andere mensen of dingen en er was niks wat ons tegenhield”, aldus Naomi. Terwijl Ilias zijn droom volgde, volgde Naomi de hare. Zo begon zij haar eigen bedrijfje in de wereld van trouwlocatieverhuur.

img_4417

We kennen de risico’s

Ilias vecht geregeld wedstrijden en heeft daarom een strak trainingsschema. 1 oktober vecht hij een groot gevecht in China met 60.000 toeschouwers. Hij traint momenteel twee keer per dag, zes dagen in de week. Dat betekent dat hij veel weg is en moe thuiskomt. Naomi: “Soms is het niet leuk want dan komt hij bijvoorbeeld thuis met allemaal blauwe plekken en een blauw oog. Maar we weten allebei van tevoren wat de risico’s zijn en ik ben het ook wel gewend. Ilias moet ’s morgens vroeg op om te trainen, ’s middags eten en rusten en ’s avonds weer trainen. We hebben weinig quality time samen, maar zolang we bijvoorbeeld af en toe een filmpje kunnen kijken is het prima.”

Ilias vecht vooral veel in het buitenland. Naomi komt hem echter alleen live aanmoedi gen als hij in Nederland vecht. Ten eerste heeft ze het te druk met haar opleiding bestuurskunde en haar bedrijf. Ten tweede moet Ilias volledige focus hebben en mag hij niet afgeleid worden door vrienden of familie. “Ik weet uit ervaring dat er een bepaalde druk op je komt te liggen als er bekenden naar je komen kijken. Hij heeft straks in China wel 60.000 toeschouwers maar aan geen van hen hecht hij waarde. Dat maakt het vechten voor hem makkelijker”, aldus Naomi.

Pijn

Kickboksen is geen ongevaarlijke sport, dat blijkt maar al te vaak. In juli deed Ilias mee aan een toernooi van K-1 World GP in Japan. Hij moest op een avond drie wedstrijden vechten. Tijdens zijn tweede partij werd hij een paar keer flink geraakt en was hij er niet goed aan toe. Ondanks dat hij last had van zijn maag, besloot hij alsnog zijn derde partij te gaan vechten. “Hij kon na zijn tweede wedstrijd eigenlijk al niet meer door. We wisten dat er iets mis was maar hij wilde verder.” Tijdens de derde wedstrijd kreeg Ilias een knietje in zijn buik en had hij teveel pijn om door te gaan. “Normaal maak ik me nooit zoveel zorgen maar als ik zie dat hij tijdens een gevecht ergens last van heeft dan doet het me wel pijn. Ik volgde de wedstrijd toen live op de laptop. Ik vond het heel heftig en vanbinnen ging echt een stukje van me kapot. Uiteindelijk is hij toch iemand waar ik heel veel van hou en is het heel lastig om te zien dat hij kapot gaat.”

Toekomstplannen

Hoelang Ilias nog blijft kickboksen is nog niet bekend. “Als je op het niveau van Ilias kickbokst is je lichaam op je dertigste kapot en moeten de meeste wel stoppen.” Ilias zijn droom is om na zijn kickbokscarrière een eigen sportschool op te richten waar jongeren kunnen kickboksen en fitnessen. “Ilias houdt van kinderen en hij wilt graag zijn kennis op hen overbrengen. Als het zover is wil ik hem daar natuurlijk ook graag bij helpen.” Het koppel wilt zelf ook kinderen in de toekomst. Wanneer dat precies gaat gebeuren weten ze echter nog niet.