“Ik kon als het ware meeliften op de schouder van Liu en op het rechte eind besefte ik dat hij niet meer ging komen. Werelds dit” – Kenny van Weeghel in een interview met sportwebsite TeamNL.org

Wheeler Kenny van Weeghel won maandagmiddag goud op de 400  meter in de klasse T54 . Het was voor de Brabantse sporter de tweede keer dat hij goud won op de Paralympische Spelen. In Athene (2004) won hij op hetzelfde onderdeel al een gouden plak.

Wie?

De in Zwolle geboren sporter Kenny is al vele jaren actief in de wheelersport . Al vanaf 2000 neemt hij deel aan de Paralympische  Spelen. In 2004 won hij zijn eerste gouden medaille waardoor hij een grote naam werd in de atletiekwereld. Van Weeghel is actief in de T54 klasse. Dit is de klasse voor sporters met een verlamming aan beide zijden van het onderlichaam, maar waarbij de romp van het lichaam nog goed kan functioneren.

Hoewel hij scoort op de 400 meter, is de 100 meter toch meer zijn ding. “Die explosiviteit en de snelheid die je op zo’n korte afstand moet maken vind ik mooi. De laatste meters kan ik heel goed snelheid maken en vasthouden, maar mijn start moet nog wel een stukje beter om de gouden medaille te pakken. Veel harder dan ieder ander. Later in de race kan ik dan wel op hem inlopen, maar de 100 meter is meestal net iets te kort. Hij ligt nog twee stapjes voor, maar daar wordt hard aan gewerkt. Het is een zware strijd, maar ik wil het wel hebben geprobeerd.”

Op dit moment woont van Weegen al enkele jaren in Eindhoven en is sinds 2009 werkzaam bij de politie.