In Den Haag stond de eerste Nederlandse Accountability Hack op het programma. In het gebouw van de Algemene Rekenkamer gingen op vrijdag 9 september meerdere teams aan de slag om overheidsdata zo inzichtelijk mogelijk te maken voor de gewone man. Verschillende ministeries hebben in samenwerking met het CBS en Open State dit evenement georganiseerd. Open State Foundation werkt aan digitale transparantie door publieke informatie als open data beschikbaar te krijgen. Met open data kunnen onder andere geldstromen en prestaties van de overheid in beeld worden gebracht. Deze apps kunnen zorgen voor meer controle op de uitgaves van de overheid, maar ook zou het beleid aangepast kunnen worden aan de hand van nieuw gevonden verbanden.

De beste app van de eerste Nederlandse Accountability Hack is een app geworden waar mensen tegen elkaar kunnen strijden op het gebied van kennis over geldstromen van de overheid. De ontwerpers van team Argu 1 hebben de eerste prijs van 2500 euro in de wacht gesleept.