Ben jij vaak moe tijdens je werk? Daar is misschien nu de oplossing voor. Zorgverzekeraar het Zilveren Kruis start met het houden van slaapcursussen, die ervoor moeten zorgen dat jij scherper en uitgerust te werk kan gaan. Uit onderzoek bleek dat 1 op de 6 werknemers last heeft van slaapproblemen. Zilveren Kruis voelt zich hiervoor verantwoordelijk. 

De slaapcursussen zouden werknemers moeten helpen om hun slaapritme te verbeteren en zo op het werk beter te presteren. “Wij gaan met werknemers in gesprek over hun leefstijl en proberen zo te ontdekken welk ritme bij hen past”, legt Christine Rompa, woordvoerder van het Zilveren Kruis, uit. Werknemers kwamen met hun slaapklachten aan bij hun werkgevers en daarom heeft het Zilveren Kruis besloten om de slaapproblemen van de werknemers te onderzoeken. Het Zilveren Kruis is namelijk erg betrokken bij het welzijn van de werknemer. “We praten eigenlijk altijd over welke voeding belangrijk is en welke leefstijl, maar nooit over slaapritmes”, vertelt de woordvoerder. Zo bleek dat werkgevers vaak merken dat werknemers last hebben van vermoeidheid op de werkvloer.

Slaapruimtes 
De slaapcursussen zijn niet de enige oplossing die slaapproblemen tegen moeten gaan. Steeds meer bedrijven gaan gebruik maken van slaapruimtes waar werknemers twintig minuten bij kunnen slapen. Hierdoor zouden ze beter moeten presteren, omdat ze scherper zijn dan voor hun dutje. Met name in de zorg en de technische sector wordt er veel gebruik gemaakt van dit initiatief. “Een powernap wordt erg belangrijk gevonden. Wanneer je  werkt met machines en je bent niet helemaal helder, kan dit tot grote gevolgen leiden”, vindt Rompa. Volgens haar kan een slaapruimte voor veel bedrijven in zijn voordeel werken.