Vijf jaar geleden richtte Jack Simons de stichting ‘VoorEenAnder’ op. “In samenwerking met de Nijmeegse Vierdaagse zamelden we de afgelopen vijf jaar zo’n twee miljoen euro in voor 195 verschillende doelen. Afgelopen zomer lanceerden we Sporten Voor een Ander 2.0”, aldus facilitator Simons.

Sporten Voor een Ander 2.0 is een initiatief waarbij je je eigen actie kunt starten zonder de administratieve rompslomp. “Jij kiest je eigen goede doel, stelt je sportieve doel, je werft sponsoren en als je je doelen hebt bereikt wordt het sponsorgeld naar je goede doel overgemaakt”, vertelt Simons. “Naar de administratie van je actie heb je geen omkijken, dat gebeurt automatisch via de website. De onafhankelijke stichting PresterenVooreenAnder beheert het sponsorgeld en stort het, wanneer je je doel hebt bereikt, naar je goede doel.”

Sporten Voor een Ander was voorheen alleen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Hier werd wel een flinke som geld mee opgehaald. Echter dit was maar één keer per jaar en wandelen was de enige sport waarmee er geld ingezameld kon worden. Afgelopen augustus heeft Simons Sport Voor een Ander 2.0 gelanceerd. Hierbij kun je geld ophalen met het beoefenen van jouw eigen sport. Je kunt nu dus niet alleen gesponsord wandelen, maar ook bijvoorbeeld roeien, fietsen en voetballen. En dat allemaal voor jouw zieke buurvrouw, een ontwikkelingsproject of een ander goed doel.