Afgelopen zondag was er een hoop commotie gaande in Tilburg-Noord. Rapper en fervent vlogger Boef daagde een mede rapper/vlogger uit om te komen vechten. Het modder gooien op het internet van de jongens zorgde ervoor dat er een grote massa, met stokken en messen bewapende, jongeren in beweging kwam. De politie moest met zes auto’s en een helikopter de menigte weer verdrijven. Waarom is Boef, ondanks zijn haat tegenover instanties zoals de politie, toch zo populair?

Jaimy Weijenberg, afgestudeerd aan IEMES, een school waar veel wordt gedaan met communicatie en social media zegt dat negatieve aandacht ook aandacht is: “Ondanks dat de gemiddelde Nederlander zal walgen van Boef, zijn er ook volop Nederlanders, voornamelijk jongeren, die boef als een idool zien. Met alle commotie en aandacht rondom zijn gedrag krijgt Boef steeds meer volgers. De jeugd is makkelijk beïnvloedbaar en als een type als Boef het gemaakt heeft moet jij als twaalfjarige ook maar van de straat zijn.”

Omdat niet iedereen de fantasie en het lef heeft om zomaar ‘streetwise’ te worden, heeft de Nieuwsredactie een simpel en compact filmpje gemaakt. Met deze stappen kan iedereen een Boef van de straat worden.

HOW TO BE BOEF IN 3 STAPPEN from De Nieuwsredactie on Vimeo.