Manchester City heeft in een persbericht naar buiten gebracht dat ze samen gaat werken met het Chinese bedrijf UBTECH ROBOTICS CORP. Dit bedrijf maakt voornamelijk robots. Manchester wil voor de wedstrijd en tijdens de rust haar supporters vermaken met dansende robots. “De kans dat robots bij ons komen is 0%”, vertelt persvoorlichter van NAC Breda.

Manchester City

De robots zullen bij Man.City niet alleen tijdens wedstrijden te zien zijn, maar de club laat de apparaten ook voorbij komen op haar digitale kanalen. NAC Breda laat in een reactie weten niet te staan springen om de Chinese Robots. “Dat gaat bij ons niet gebeuren. Ik weet niet wat andere Nederlandse clubs hiervan vinden, maar bij NAC Breda zal het niet van de grond komen. Ik heb dit fenomeen nog nooit gezien, dus ik heb er verder geen verwachtingen van. Ik sta open voor alles, maar ik zie hier weinig in”, aldus de woordvoerder van de Bredase club.

Supportersvereniging

Ook de supportersvereniging van NAC Breda ziet weinig heil in de komst van robots in het Rat Verlegh stadion. Marcel Vermolen van de supportersvereniging reageert verbaasd op de acties van de Engelse club. “Je overvalt mij hier een beetje mee. Ik heb er nog nooit van gehoord. Maar ik denk dat er geen robots komen bij NAC Breda. Wat de supporters hier bij NAC vooral zeggen is: ‘doe normaal, dan doen je al gek genoeg.'” De club heeft haar eigen programma om de rust door te komen. “Wij laten kinderen van vier of vijf jaar die lid zijn van de Kidsclub, op doeltjes schieten in de rust”, vertelt Marcel Vermolen van de supportersvereniging. “Ik denk dat er bij NAC Breda geen robots gaan komen. Als Manchester City denkt hiermee haar supporters te vermaken, ben ik benieuwd of ze dat gaat lukken.”