Ben je uitgekeken op Tinder, Relatieplanet of Pepper? Dan kun je altijd nog je grote liefde vinden tijdens een potje golf. Ja, dat hoor je goed. Geen geswipe naar links en rechts, maar ‘real life action’. En wie weet scoor je ook nog buiten de baan.

“Je kunt geen acht keer koffie blijven drinken, maar op en gegeven moment wil je toch iets anders doen. Een gedeelde hobby of sport werkt daar goed bij”, vertelt Jolanda van Uijtert van de organisatie SingleGolfers. Een potje golf duurt ongeveer vier en een half uur. “Genoeg tijd om een goed gesprek te voeren”, voegt Van Uijtert hieraan toe. Bij de evenementen wordt de officiële spelvorm ‘stableford’ toegepast. Hierbij moet de bal binnen zes slagen in de hole zitten. Bij professionals is dit in 4 slagen, maar dit is aangepast voor de singles. In totaal zijn er 18 holes waar de spelers in moeten scoren.

Niet iedereen heeft gelijk interesse voor golf, zo komen er vooral mensen die al iets met golf doen. Om mee te doen aan de grotere evenementen moeten deelnemers dan ook een zogeheten golfvaardigheidsbewijs hebben, want naast het daten is de sport natuurlijk wel de hoofdzaak. “Er zijn echter wel al relaties ontstaan door het golfen, heel leuk”, legt Van Uijters vrolijk uit. Het grootste verschil tussen singlegolf en normale golf is dat mensen elkaar bij normale golf al kennen. Ze zitten in dezelfde club, wat ook wat meer fanatiekelingen met zich meebrengt.

Nu is het wel zo dat de gemiddelde leeftijd rond de 45 jaar zit. Niet echt de place to be voor studenten dus. Alhoewel; leeftijd is maar een getal. Misschien speel je wel een hole in one.