Voetballers met tatoeages of eerder tatoeages met voetballers? Het is vandaag de dag een stuk moeilijker om inktvrije voetballers te spotten en soms wordt er weleens één zoals Di Canio door zijn schilderijen de laan uitgestuurd. Gelden er regels voor voetballers met tatoeages?

Nog niet zwart op wit
Wouter Janssen, persvoorlichter van Willem II, zegt dat er binnen hun voetbalvereniging nog geen duidelijke regels over tatoeages zijn. “Meestal komen nieuwe maatregelen in stand naar aanleiding van een gebeurtenis, dus het zou wel kunnen dat andere voetbalclubs daar nu al wel mee bezig zijn.” De gebeurtenis met ex-voetballer en analist Paolo Di Canio en zijn fascistische tattoo zou wellicht een aanleiding kunnen zijn voor het vormen van regels zwart op wit.

Voetballers inked up
True Colours Tattoo heeft zelf tientallen voetballers met de tatoeagepen bewerkt. Rico Ritoe, eigenaar van de tattoozaak denkt dat er geen regels voor voetballers zijn. “Iedereen mag zelf weten wat hij op zijn lichaam laat zetten, toch? Ik denk niet dat voetbalclubs hun spelers daar in belemmeren.” Ritoe heeft weinig begrip voor de mening die aandraagt dat voetballers niet onder de inkt mogenzitten. “Sportprestaties staan los van de uiterlijke verschijning.”