Het Piusplein in Tilburg: het bruisende uitgaanshart van de stad. Een straatje vol stamkroegen van studentenverenigingen met overdag terras, ’s avonds diner en ’s nachts een dansvloer. Op de hoek van dit rijtje wordt al maanden geklust aan een nieuw concept. Vanmiddag werd de laatste hand nog gelegd en vanavond is de opening van ’t Taphuys.

Zelf tappen
Bezoekers kunnen met een speciale betaalpas hun eigen biertje of wijntje tappen.. Via een zogeheten ‘tapwand’ met 40 soorten bier is er keuze uit klassiekers als La Trappe tot aan trendbieren zoals IPA’s. Ook handig: het is mogelijk zelf de hoeveelheid te bepalen. Het begint bij centiliters. Stel dat je er bij de eerste slok achter komt dat het niet smaakt, pak je een mililiter van een ander.

Nieuw concept
De Brabantse horecapartners Martijn Lensing en Paul van Boxtel zijn de heren achter dit nieuwe concept dat in Europa nog niet bestaat. In Amerika bestaat het al maar niet zo gericht op bieren. Het succes wachten de ondernemers niet af; nog voor de jaarwisseling opent zich in Arnhem een tweede Taphuys.