Een historische overwinning, zo wordt de winstpartij van Feyenoord tegen Manchester United ook wel genoemd. In een halfvolle Kuip versloeg het team van Giovanni van Bronckhorst het sterrenteam uit Manchester met 1-0.  Maar waar was de andere helft van de supporters die normaalgesproken in het stadion zou zijn?

Het Stadhuisplein was the place to be. De horeca-eigenaren hadden een gebied afgezet en er waren twee fanzones ingericht in de stad. Maar was het nou echt zo druk in de stad? En waren er nog bijzondere verhalen te vinden bij de supporters? De nieuwsredactie legde het vast.

mick

Dit is Mick. Een 58-jarige Londenaar met een voorliefde voor Manchester United. Elke uitwedstrijd van zijn club is hij erbij. Zijn gedachte bij Feyenoord? Wakker worden in een ziekenhuis en in een rolstoel weer terug naar huis. Bij laatste Feyenoord – Manchester United in 1991 werd hij knock-out geslagen en moest naar het ziekenhuis. Zijn mooiste herinnering aan de kuip? De Europacup I finale tegen Barcelona 2-1 winst.

nick

Links Nick van der Zwam (22) en rechts Joeri Kroonen (17) pronken trots met hun nieuwe sjaal voor Rotterdam Centraal. De spanning is bij beide heren hoog. “Maar we gaan wel winnen! Alleen met hoeveel is de vraag!” aldus Van der Zwam

pim

Dit is Pim. Een 19-jarige Feyenoorder in hart en nieren. Een seizoenkaart heeft hij niet maar een abonnement op FOX-sports heeft hij zo geregeld. Mooiste herinnering aan de kuip was Feyenoord – Ajax waarin Joël Veltman in de laatste minuut een eigen goal maakte. De verwachting vooraf: een gelukkig gelijkspel.bus

Een bus vol met Manchester United supporters passeert het Hofpleinfontein op weg naar de Kuip. Met goede moed slaan ze op de ramen. Het deuntje dat ze voortbrengen: Glory Glory Man United, het clublied van United.stadhuisplein

De extra tijd is ingegaan en de spanning is om te snijden op het Stadhuisplein. Het nodige bier is al door de lucht gevlogen bij het doelpunt van Vilhena in de 79e minuut. Bij het eindsignaal is het aantal liters bier in de lucht verdubbeld.