De chipfabrikant Intel heeft vrijdag laten weten dat de pc-markt voorzichtig aan het herstellen is. Intel, de grootste chipfabrikant van de wereld, heeft jaren moeite gehad met de dalende vraag voor pc’s. Omdat de cijfers er positief uitzien heeft het bedrijf haar omzetverwachtingen voor 2016 verhoogd van 14,9 miljard dollar naar 15,6 miljard dollar.

Toenemende vraag
Nick Ringelberg, medewerker van computerwinkel Hostje, laat weten zich te kunnen vinden in de conclusie van Intel. “Wij hebben ook meer werk. De vraag naar computers en de service ervoor is flink toegenomen. Ik denk dat dat ligt aan het feit dat mensen weer geld durven uitgeven. Tijdens de crisis durfde men dit niet, maar nu weer wel. Een nieuwe pc is dan een logische aankoop, want bij veel mensen staat nog steeds dezelfde computer als voor de crisis en dat is toch alweer zes of zeven jaar geleden. Dat gezegd hebbende, zijn het tegenwoordig toch vooral laptops en tablets die wij veel verkopen.”

Impopulair
Bij de Mediamarkt in Eindhoven blijkt de pc een uitstervend ras te zijn. Er staan nog maar een paar modellen in de winkel zelf. Een medewerker vertelde dat PC’s niet erg populair meer zijn. “Mensen gaan tegenwoordig vooral voor laptops en tablets. Als we nog pc’s verkopen zijn dit veelal gaming pc’s. Ik kan me in ieder geval niet vinden in het statement van Intel.”