In samenwerking met Alzheimer Nederland en het Nationaal Ouderenfonds heeft Albert Heijn bij de AH XL in Tilburg het personeel les gegeven in hoe zij om moeten gaan met licht gedementeerde. Wooncentrum Joannes Zwijsen organiseerde 27 september de training voor de supermarktmedewerkers. 

Tijdens de training leren de werknemers vooral hoe je om moet gaan met bepaalde situaties met verwarde mensen. Els van Dijk, woordvoerder van Albert Heijn, zegt: ”Caissières en vakkenvullers leren tijdens deze cursus hoe je iemand moet benaderen die vergeetachtig is of die dement is. Zo kan een vakkenvuller op iemand afstappen om samen te zoeken naar het juiste product. Het zijn kleine dingen, maar je moet wel weten hoe je deze mensen moet behandelen.”

Volgens Van Dijk wil Albert Heijn deze cursus landelijk gaan aanbieden. ”Op dit moment is het alleen lokaal uitgerold. Uiteindelijk willen wij dat alle Albert Heijns de mogelijkheid hebben om hun personeel dit aan te bieden.” Het is volgens Van Dijk niet zo dat al het Albert Heijn personeel straks deze cursus moet doen: ”Een filiaalmanager  weet het beste wat voor klanten er in de winkel komen, dus het wordt zeker niet verplicht.”