Als het aan de gemeente Tilburg ligt, moeten nieuwe elektronische bewegwijsbordjes ervoor gaan zorgen dat bezoekers makkelijker op hun bestemming aankomen. Dat zou gebeuren door het verlichten van de borden en het kunnen veranderen van de informatie. “De borden zijn een klein deel van het hele project om het Tilburgse straatbeeld te verbeteren”, zegt bestuurswoordvoerder van de gemeente Tilburg Irma Galama.

Onder andere de borden bij het station zullen vervangen worden. Op die manier is het voor bezoekers makkelijker om op de plaats van bestemming te komen. Het Brabants Dagblad meldt dat er in het verleden bij museumdirecteuren onvrede ontstond over de borden doordat de route voor bezoekers niet duidelijk was. Dat probleem werd opgelost, maar inmiddels zijn door het openbreken van verschillende wegen deze borden niet meer actueel.

“Er is eerder aan dit project gewerkt, maar omdat er nog steeds veranderingen in het centrum plaatsvinden, kunnen we het plan nu pas indienen. Wanneer het goedgekeurd wordt door de Raad van State, dan zal het nog anderhalf jaar kunnen duren voordat het plan echt uitgevoerd wordt”, legt Galama uit.

Naast het feit dat het ingediende voorstel nog niet is aangenomen, is ook het financiële plaatje nog niet rond. Om de nieuwe bordjes werkelijkheid te laten worden, zijn er nog enkele tienduizenden euro’s nodig.