Bob van Oosterhout en Jos Frederiks nemen het eerste team van de Bossche basketbalclub over.  Dat werd vanmiddag tijdens een persconferentie bekendgemaakt. De twee oud-voorzitters vinden dat het anders moet en stellen de zakelijkheid voorop.

Het doel is volgens Van Oosterhout en Frederiks om er weer een gezonde topclub van te maken, die attractief en winnend basketbal laat zien in een spectaculaire omgeving. Op deze manier is het niet zomaar een sportwedstrijd die je bezoekt maar een leuke avond uit. De club gaat gerund worden door professionals en niet langer door vrijwilligers die een basketbalclub runnen naast hun normale baan. Leon Kersten, basketbalverslaggever van de NOS was aanwezig bij de persconferentie: “Door professionals in te schakelen verandert het aanzien van de club en misschien de sport in het algemeen.” Basketbal staat op nummer twee van teamsporten ter wereld, maar daar is in Nederland weinig van te merken volgens Kersten.

De club die nu nog Shooters heet gaat verder zonder een klassiek bestuur. De club wordt omgedoopt tot een B.V. en net zoals alle bedrijven houdt dat in dat er een directeur komt en een raad van toezicht. In ieder geval komt er een zakelijk directeur maar Kersten denkt niet dat het hierbij blijft. De  zakelijk directeur en de raad van toezicht zullen zich moeten verantwoorden bij Van Oosterhout en Frederiks, vermoedt Kersten.

De naam wordt veranderd zodra er een nieuwe hoofdsponsor is gevonden: “Wie betaalt bepaalt, zo simpel is het. De club is nu een bedrijf, dat wil zeggen dat er geen plek is voor emotie. Dat zal op het tweede plan komen.” Zonder Van Oosterhout en Frederiks was het een zieltogend bestaan geworden denkt Kersten: “Met misschien wel een zachte dood voor de zestienvoudig kampioen van Nederland. Dat wisten de mannen ook.”