De Dakota DC-3, bijnaam Doornroosje, is woensdagmiddag aangekomen in het vliegtuigmuseum Aviodrome. Het vliegtuig was eerst gestald in Schiphol maar moest daar weg omdat er geen ruimte meer voor was. Die ruimte was er wel in Lelystad. Het vliegtuig was echter niet vliegklaar en moest daarom verplaatst worden per boot en dieplader. Eerdere deze maand riep Aviodrome mensen op om hun oude matrassen te geven om beschadigingen tijdens deze reis te voorkomen.

In 2010 ging een vervoer van een Douglas C47 namelijk mis. Het voertuig was onderweg naar Leiden om te dienen als rekwisiet voor de musical Soldaat van Oranje. Toen de vrachtwagen waar het vliegtuig op lag onder een viaduct door wilde gaan, bleek het transportmiddel te breed. Ondanks het feit dat de vleugels er al gedeeltelijk af waren, schuurden ze toch tegen de muur.