Op het Museumplein in Amsterdam wordt vrijdag tot en met zondag polo gespeeld. De eerste editie van het Polo Event dat georganiseerd is door Paul Meulemans en Cor van Zadelhof vindt plaats tussen de musea.

Meulemans, organisator van verschillende sportevenementen, vindt dit evenement bijzonder. “Het Polo Event hebben we al een keer georganiseerd op het Vrijthof, maar wat is er mooier dan tussen de musea zo’n groots evenement te organiseren?”, aldus Meulemans. De locatie is ook zeer bevorderlijk voor het aantal bezoekers. “Het is een zeer strategische plek, omdat je de toeristen voor de musea meepikt. Die raken nieuwsgierig en komen toch even een kijkje nemen.”

Het Polo Event is verspreid over meerdere dagen, in de vorm van een groot toernooi. Daarin spelen teams uit verschillende landen tegen elkaar. Zo zijn er spelers uit Argentinië, Engeland en zelfs Nieuw-Zeeland. Slechts een paar spelers komt uit Nederland. “Dit komt doordat de polosport nog niet zo bekend is in Nederland, daarom is het ook goed voor de sport zelf dat we dit organiseren.”

De prijs

De spelers zijn erg fanatiek en nemen dit toernooi serieus, volgens Meulemans. “Ze kunnen een hele grote beker winnen, maar die beker stelt eigenlijk niks voor. Het gaat allemaal om de eer.” Het Polo Event duurt nog tot zondag 2 oktober en de toegang is gratis.