Zelfs de dip-dye-dress, een jurk die van wit naar kleur overloopt om een vieze sleep te voorkomen, is nu helemaal een ding. Trouwen in een opvallende kleur, lengte of detail is tegenwoordig verre van taboe. Het publiek laat steeds meer persoonlijkheid zien op deze bijzondere dag en dat is te merken in de bruidswinkels.

img_3338

img_3341

img_3394

img_3387

img_3403

img_3404

img_3405

img_3406

img_3409

img_3349

img_3352

img_3355

img_3360

img_3365

img_3371

img_3374

img_3376

img_3379

img_3380

img_3381

img_3382

img_3385

img_3386

Een witte bruidsjurk is geen must!

Een roze sprookjesjurk op je bruiloft of toch een donkere gothic-look: het kan tegenwoordig allemaal. De traditionele manier heeft wat ruimte gemaakt voor creativiteit en het creëren van een eigen stijl. Want waarom zouden we allemaal in dezelfde kleding trouwen?

Alle huwelijksaanzoeken zijn verschillend en met name alle bruiloften die daarop volgen. Alles is precies zoals je het zelf in gedachten hebt en past bij je persoonlijkheid. Dit is tegenwoordig ook steeds meer te zien bij bruidsjurken. Websites hebben filters waarmee je kunt kiezen uit verschillende kleuren en details. Trouwfotograaf Nando Harmsen heeft al vele jaren ervaring met bruidsparen en is al een aantal bijzondere dingen tegen gekomen.

“Er is een groep mensen die daar interesse in heeft. Ik heb bijvoorbeeld een koppel gefotografeerd in steampunkstyle. Ze waren in donkerbruine en beige kleuren”, vertelt Harmsen. De vrouw heeft dan een strak corset met een hele wijde onderkant. “Het geheel heeft erg veel details. Het was totaal niet zoals je je een klassieke bruid zou voorstellen.”

Er was nog een erg opvallend uitziende bruid. Ze had een zwarte jurk aan en de bruidegom een zwart pak. Zelf had ze felrode lippenstift op en waren er nog wat rode details om het af te maken. “Dat is hoe zij dat zelf wilden. Het is een plezier om zoveel verschillende koppels te fotograferen.”

Ook voor de bruid is het een magische ervaring. Louisella (49) vertelt hierover. “Ik ben in het rood getrouwd omdat ik voor de tweede keer trouwde. Op mijn eerste bruiloft had ik wit aan. Mijn lievelingskleur is rood en het is de kleur van de liefde.” Ze houdt van bijzondere bruidsjurken. Toch is de nieuwe trend, de dip-dye dress, haar iets te veel van het goede. “Daar ben ik te oud voor, maar het is super voor een jongere en hippere bruid.”

Het ligt ook aan de tijd waarin we leven, volgens Louisella. “Vroeger hielden mensen zich meer vast aan tradities. Bruiloften zijn ook anders dan vroeger. Alles kan. Waarom dan geen gekleurde jurk?”