De gemiddelde kroegtijger in Tilburg is het vast al opgevallen. De korte Heuvel is opengebroken. De hekken en de kuilen zorgen voor een hoop stress en vertraging in het verkeer dat de korte Heuvel passeert. Wat is de gemeente Tilburg precies van plan met onze geliefde binnenstad?

Tot 7 oktober wordt de bestrating van de korte Heuvel hersteld en grondig gereinigd. Hierna is de rest van het centrum aan de beurt. Irma Galama, woordvoerder van de gemeente Tilburg, zegt dat er vooral gewerkt wordt aan het uiterlijk van de binnenstad: “Over een jaar openen Primark en Hudson’s Bay hun deuren. In overleg met deze en andere partners hebben we besloten de binnenstad netter te maken. Hierbij plaatsen we meer groen, halen we onnodige objecten op straat weg en brengen we orde aan in het voet- en fietsverkeer in het centrum. Op deze manier moet het centrum aantrekkelijker worden voor een groter publiek en de, eventueel nieuwe, winkels en de horeca.”

ROUTES VERANDEREN

De binnenstad verandert snel, volgens Galama iets te snel: “De routes in de stad zijn veranderd. Daardoor kloppen de bordjes in het centrum niet altijd. Het bordennetwerk aanpassen en uitbreiden is cruciaal voor de uitbreiding. Een toerist moet straks via de Noordzijde van het station natuurlijk wel Museum De Pont kunnen vinden.”