Naast alle bekende voedingsapps komt nu ook het ministerie van Volksgezondheid met een app. Veel apps, zoals Lifesum, Voedselkeuze en Hello Fresh, geven info over lekkere recepten of vertellen hoe je het beste kunt afvallen. Blijkbaar was dat volgens onze regering niet genoeg, minister Schippers heeft namelijk een app bedacht die je precies vertelt wat er in een product zit. Dan hoef je straks tenminste niet meer een product helemaal op te tillen en op de achterkant te kijken.

“Er is geen specifieke aanleiding voor het laten ontwerpen van deze app. We willen graag de consument helpen bij het maken van een bewuste keuze voor producten”, meldt het ministerie. Bij de meeste apps die bestaan moet je etiketten screenen. Het ministerie van Volksgezondheid maakt een database met alle informatie over producten. Het vergelijken van producten zal zo, volgens het ministerie, makkelijker worden voor de consument.

“Het is geen verplichting. We willen geen mensen gaan dwingen om met hun smartphone door de winkel te gaan lopen”, zegt het ministerie. Het ministerie weet nog niet wanneer de app uitgebracht moet worden, of hoe deze gaat heten.