Feyenoord maakt zich na de uitwedstrijd in Tilbrug tegen Willem II opnieuw op voor een uitwedstrijd. Nadat Willem II- en enkele Feyenoordsupporters slaags raakte op de tribune speelt Feyenoord de volgende uitwedstrijd tegen NEC. Zij nemen (in tegenstelling tot Willem II) van te voren maatregelen om ongeregeldheden te voorkomen. 

Judith Vermulst, verantwoordelijk voor communicatie met de media bij NEC: ”Wij hebben een bijzondere maatregel ingesteld voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Er zullen 750 Feyenoorders naar Nijmegen komen, waarvan er 500 in het uitvak zitten. De overige 250 zitten in een speciaal ingericht extra vak direct naast het uitvak.” Dat zijn plekken die wegens veiligheidsredenen anders toch niet verkocht kunnen worden. ”De 250 extra supporters bestaan uit een speciale groep geselecteerde supporters van Feyenoord die een minimaal aantal uitwedstrijden hebben bezocht. Vanuit Feyenoord en politie Rotterdam krijgen we medewerking en ondersteuning om zowel de veiligheid rondom het extra bezoekersvak als de veiligheid op de thuistribunes te waarborgen.”

Vermulst is van mening dat door deze maatregelen beide supportersgroepen veiliger zullen zijn. De Feyenoorders zitten nu namelijk gecentreerd in het stadion, afgesloten van de Nijmegenaren. Ook verloopt de kaartverkoop soepeler. In eerdere jaren werden kaarten altijd 1-op-1 verkocht, maar nu mogen NEC-supporters twee kaarten per persoon halen.