De DJ MAG Top 100 wordt 19 oktober bekend gemaakt tijdens het Amsterdam Dance Event. Sommige dj’s uit de lijst van vorig jaar en ook een deel van de fans zijn het niet altijd eens met het resultaat. Dimitri Vegas & Like Mike bijvoorbeeld voeren wel campagne en komen daardoor hoger in de lijst. Anderen dj’s zoals Hardwell en Martin Garrix twijfelen aan de betrouwbaarheid.

DJ MAG UK komt elk jaar met de lijst van de meest populaire dj. De stemmen van het publiek bepalen wie uiteindelijk op nummer één komt te staan. De hoofdredactrice van DJ MAG NL Sarah Strijker-Ottow vertelt: “In het verleden deden we dit op een andere manier. Toen keken we door middel van een jury wie de beste dj was. Later wilde het publiek een door hen samengestelde lijst en dat gebeurden. ”

Volgens Strijker wordt nu dankzij de media de lijst door de dj’s zelf en het publiek op een verkeerde manier geïnterpreteerd. “De lijst is een populariteitslijst en geen lijst van de beste dj. Want daar zou een jury aan te pas moeten komen. Wat je dan krijgt is dat een heleboel dj’s en het publiek daarover vallen. Voor de dj’s die campagne hebben gevoerd is dat hun goedrecht. Er zijn ook dj’s die niet campagne voeren en toch ook heel hoog in de lijst eindigen, zij hebben een grote fanbase die graag op ze stemt.” DJ MAG UK zegt hierover: “Hoe dan ook het zal altijd een publieke stemming blijven.”