Naam: Evelien Rothuizen

Leeftijd: 19

Woonplaats: Elst ( GLD)

Waarom de FHJ?: Omdat de FHJ een kleinschalige school is  en daar gaat persoonlijk mijn voorkeur naar uit. Het geeft een gevoel van samenhorigheid en ook wel een stukje veiligheid omdat leerlingen en leraren veel betrokken zijn met elkaar, dat vind ik heel belangrijk. Ook vind ik fijn aan deze school dat er heel breed les wordt gegeven, je krijgt de mogelijkheid om je te ontwikkelen op veel gebieden maar ook om je te specialiseren en dat is heel fijn.

Wie is jouw voorbeeld?: Qua journalistiek heb ik niet per se een voorbeeld. Jelte Tuinstra ook wel bekend als Jett Rebel is een groot voorbeeld voor mij omdat hij heel erg gericht is op zijn eigen ontwikkeling , hij maakt wat hij wi en mooi vindt en hij blijft hoe dan ook zich zelf, dat inspireert mij.

Wat is journalistiek volgens jou?: Journalistiek is volgens mij het naar buiten brengen van het nieuws via verschillende media. En mensen na te laten denken over verschillende maatschappelijk kwesties.

Wat is jouw onbekende talent?:  Misschien wel schrijven, daar ben ik de afgelopen paar jaar achter gekomen dat ik daar stiekem wel goed in ben. Maar misschien schuilen er nog wel meer onbekende talenten in mij, wie weet?

Later als je groot bent…: Haha, ik zeg altijd dat ik niet groter word dan dit. Maar later als ik groot ben, wil ik graag schrijven op welke manier dan ook. En een inspiratie zijn voor de generatie die na mij komt.