Naam: Lieve van Stiphout

Leeftijd: 16

Woonplaats: Eindhoven

Waarom de FHJ?: Ik ben nu nog meer aan het oriënteren, maar deze opleiding spreekt me wel erg aan. Ik ben nu bij de FHJ omdat het redelijk dichtbij is en ik meer mensen ken die aan Fontys studeren.

Wie is jouw voorbeeld?: Mijn vader. Ik sta altijd achter zijn ideeën.

Wat is journalistiek volgens jou?: Bezighouden en verdiepen in/met het nieuws. Ik ben niet echt een nieuwsjunk denk ik, maar ik weet wel heel goed wat er in de wereld speelt. Ik kijk het Journaal.

Wat is jouw onbekende talent?: Ik weet niet of het een talent is, maar ik vind het heel leuk om met mensen te praten. Om ze beter te leren kennen. Ik ben geïnteresseerd in mensen.

Later als je groot bent…: Dat weet ik nog niet, wel lijkt het me leuk om me bezig te houden met mensen. Ik zou wel iets met Sociologie willen doen. Naar groepen kijken en die met elkaar vergelijken. Maar ik zit op havo. Ik weet niet of ik naar het vwo wil of een hbo gaan doen. Maar Sociologie heeft wel mijn aandacht.