De eerste marathon op natuurijs wordt in Noordlaren gehouden. Dat is dinsdagmiddag besloten door de KNSB. Woensdagochtend zullen de dames om 10.00 uur van start gaan en de heren om 11.00 uur.  Het was nog een spannende strijd tussen de ijsverenigingen, maar het ijs in Noordlaren deed het toch beter.

Toch is het ijs op de baan  vooralsnog niet dik genoeg om de vereiste drie centimeter te halen. Volgens www.schaatsen.nl is er vertrouwen genoeg met de verwachte vorst van dinsdagnacht dat de wedstrijd woensdagochtend doorgaat. Haaksbergen en Arnhem grepen net mis met een dikte van twee centimeter.

Gemeente Haren is druk bezig met de voorbereidingen voor woensdagmorgen,  zegt communicatieadviseur Laura van Son: “Wij zijn er voornamelijk om IJsvereniging De Hondsrug bij praktische zaken te ondersteunen.” Bij praktische zaken gaat het met name over de verkeersstroming, zoals dranghekken plaatsen. “We weten nog niet precies hoeveel toeschouwers er komen, maar er wordt met veel bezoekers rekening gehouden.” Voor het dorp Noordlaren is deze natuurijsmarathon positief. Zo was #Noordlaren al trending op Twitter en hebben veel landelijke media interesse in de marathon.

Vorig jaar streed Noordlaren ook voor het houden van de marathon. Toen was de eer aan Haaksbergen om de marathon te organiseren. Ondanks dat Haaksbergen het dit jaar niet geworden is, wenst IJsvereniging IJsch Noordlaren veel succes. Ook in Arnhem was moeder natuur niet sterk genoeg dit jaar.