‘’In het begin van mijn blogcarrière was ik blij met 30 euro, vandaag de dag kan ik er deels mijn huur van betalen. Ik heb ik er heel hard voor gewerkt. Vroeger was ik altijd al actief bezig om te bloggen. Het is een grote hobby van mij. Ik ben hiermee begonnen in mijn eerste leerjaar van mijn hbo-opleiding’’.

TedjeTedje van Gils is inmiddels een succesvolle blogger. Daarnaast is ze freelance tekstschrijver en editor. Ze heeft in het verleden altijd erg veel tijd en energie gestoken in het bloggen. Vandaag de dag verdient ze haar geld met het bijhouden van haar blog: Teddelicious. In het begin verdiende ze er niks mee, maar haar passie en liefde voor het bloggen hebben ervoor gezorgd dat ze inmiddels een behoorlijk groot bereik heeft. Ze is onlangs verhuisd en heeft in een tweede kamer in het huis een kantoor ingericht met 2 monitoren. Vanuit hier verricht ze nu al haar werkzaamheden.                                                                                                 Foto: Olga van Borren

‘’Het voelt eigenlijk helemaal niet als werk, omdat ik het echt doe vanuit mijn passie en liefde voor het bloggen. Ik had mij ook nooit kunnen voorstellen dat ik er echt mijn werk van zou kunnen maken. De reden dat dit wel kan, hangt samen met het feit dat ik altijd heel open en eerlijk ben geweest tegenover mijn lezers en bedrijven die ervoor zorgen dat ik inkomsten krijg. Ook hangt het samen met het feit dat mensen altijd erg nieuwsgierig zijn en willen weten wat iemand doet of zegt.” Het heeft er ook voor gezorgd dat ze een steeds groter bereik heeft gekregen met het bloggen. Daarnaast is bloggen heel toegankelijk. Ook is het een vorm van snel publiceren. ‘’Verder hebben social media bijgedragen aan het succes van bloggers. Iedereen wil tegenwoordig alles delen en wil alles weten van de ander. Ik ervaar het meeste succes aan persoonlijke verhalen. Dit soort verhalen zijn erg populair onder mijn lezers.’’

Ook besteedt Tedje nog tijd aan het schrijven voor verschillende bedrijven zoals KLM, Chapeau Magazine en verschillende content marketingbureaus. Dit doet ze naast haar reguliere blog werk. Tedje is een perfect voorbeeld van iemand die haar dromen nagaat en altijd geloof heeft gehad in haar eigen kennen en kunnen. Daarnaast heeft ze onwijs veel liefde en passie in haar vak gestopt. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ze vandaag de dag een succesvolle blogger, freelance tekstschrijver en editor is.