LandysChemist/pixabay

In Nieuw-Zeeland lijkt het erop dat personal trainers binnenkort geschiedenis zijn. Maar in Nederland zal dat niet gebeuren, volgens Rémon Ernst, elitetrainer bij zijn eigen sportschool: “Het gaat erom dat er moet een klik zijn tussen twee mensen, dat maakt uit”.

Een elitetrainer is een trainer die zowel aan mindset- als voedingstraining doet, dat is dus een mix van personal trainers die gespecialiseerd zijn op mindsettraining, en health- en lifestylecoaches die zich specialiseren op voedingstraining. Rémon Ernst gelooft dat hij daardoor ‘geen enkele markt misloopt’.

Ook Joost Baelemans, van de JB Acadamy, is zo’n elitetrainer. Net als Ernst mixt hij de drie soorten training ook, hij vindt het niet terecht dat ze over een kam worden geschoren: “Het zijn eigenlijk drie totaal verschillende takken van sport. Een lifestyle coach wil je levensstijl veranderen, terwijl een personal trainer alleen op training werkt”

Maar het gaat volgens Ernst niet alleen maar om wat je wel of niet kan: “Mensen komen voor een persoon, niet voor een papiertje.”

Marketing

Verder is het volgens Rémon Ernst dus niet ech belangrijk of je opgeleid bent tot healthcoach of personal trainer, maar waar ligt het dan aan? “Veel mensen zitten gewoon te wachten tot internet haar werk doet, maar zo werkt het niet.”, aldus Ernst. Zo zegt hij dat ‘mensen hun marketing vaak links laten liggen’.