Valtteri Bottas stapt na vijf seizoenen bij Williams over naar Mercedes. “Het is voor Bottas natuurlijk een geweldige kans om die overstap te maken, het is voor hem een geschenk uit de hemel”, vindt Ivo Op den Camp formule 1-journalist.

De Fin volgt Nico Rosberg op die in december via Facebook bekendmaakte dat hij ging stoppen. Bottas mag nu ook in een, voor hem, nieuwe auto rijden: een Silver Arrow. Dat is de beste kampioensauto van Mercedes. Bij Willliams reedt hij in een mindere auto.

Teamorders

De overstap is niet zonder risico’s; de drievoudig wereldkampioen, Lewis Hamilton, wordt namelijk zijn ploeggenoot. Door hem loopt Bottas het risico dat hij teamorders moet opvolgen, wat betekent dat hij Hamilton misschien wel voor moet laten. “Dat zal ongetwijfeld gebeuren, maar dat is een risico dat Bottas voor deze kans moet nemen. Of dat ook echt gaat gebeuren, zullen we zien in de eerste races”, aldus Op den Camp.

Valterri Bottas wereldkampioen?

Niki Lauda, voormalig wereldkampioen, zegt op de Duitse tv-zender RTL dat hij in Bottas een wereldkampioen ziet. Lauda vindt de nieuwe aanwinst van Mercedes net zo goed als Nico Rosberg. Op den Camp ziet dat ook: “Bottas is een uitstekende coureur. Hij zal ongetwijfeld ook Grand Prix gaan winnen, daar ben ik van overtuigd.” Ondanks deze lovende woorden denkt Op den Camp niet dat Bottas in zijn eerste jaar kampioen gaat worden, omdat hij zich eerst nog moet settelen: “Wellicht dat hij in de toekomst, als hij bij Mercedes zou blijven, in de positie komt om wereldkampioen te worden.”