De Unis Flyers Heerenveen en Laco Eaters Limburg nemen het vanavond tegen elkaar op tijdens de Nederlandse ijshockey bekerfinale in Eindhoven. Vorig jaar stonden zij ook al tegenover elkaar en won Heerenveen met 4-1 de beker. Maar wat zijn de verwachtingen van de voorzitters dit jaar?

Henk Hoekstra, voorzitter van Heerenveen Flyers, gaat uit van hoge verwachtingen vanuit het publiek. ‘’Het is logisch dat het publiek denkt dat wij winnen. Vorig jaar wonnen wij de beker en ook nu staan we bovenaan in de competitie. Maar ik waag me niet aan een voorspelling, de wedstrijd kan nog best eens spannend worden.’’

Kans om te winnen hebben wij wel

Ook Puck Daniels, voorzitter van Eaters Limburg, geeft geen voorspelling over het resultaat van de wedstrijd, maar sluit winnen zeker niet uit. ‘’Natuurlijk is Heerenveen sterker op papier, maar het ligt vooral aan de dag zelf. Het is een momentopname en een eendaagse wedstrijd, kans om te winnen hebben wij wel. Maar waar wij ons nu vooral mee bezig houden, is het verzorgen van onze speler Jord Smit. Maandag heeft hij een botsing gehad met een speler van de Tilburg Trappers, dus of hij vanavond op de eerste lijn meespeelt is nog niet zeker.’’

Beste speler

Bij de Flyers moeten we volgens Hoekstra vooral op topscorer Marco Postma letten. Ook vanavond verwachten we weer veel van hem. Volgens Daniels, heeft zijn team geen ‘beste’ speler. ‘’Ik wil niemand afdoen door te zeggen wie de beste spelers zijn. En ik denk dat we vanavond juist moeten letten op de keepers, want vanavond wordt het hun wedstrijd.’’

Vanavond 19:30 uur zal de finale van de snelste teamsport ter wereld plaatsvinden in het IJssportcentrum in Eindhoven. Bereid je voor op drie keer twintig minuten zuivere speeltijd. Ben jij ook al benieuwd naar de uitslag? Houd dan morgen deze blog in de gaten.