Negatief reisadvies komt steeds vaker voor. De media  berichten dikwijls over terroristische aanslagen waardoor Nederlanders in de zomervakantie toch liever thuis blijven, waar het veilig is. Toch is het zo dat de kans dat je thuis overlijdt groter is dan dat je om het leven komt bij een terroristische aanslag.

In 2016 waren Nederlanders geen voorstander van een vakantie in een land zoals Turkije. Volgens het Nederlandse Bureau voor Toerisme & Congressen blijven steeds meer mensen in eigen land en kiezen zij liever voor een Nederlandse camping.

Martijn Thomassen (32), een fanatieke reiziger, laat zich hierdoor niet tegenhouden. “Er is veel meer van de wereld te zien dan wij zelf beseffen en om daarachter te komen moet je het zelf meemaken.” Thomassen ging voor vijf  maanden op wereldreis en raakte zo geïnspireerd dat hij pas  na twee jaar terug kwam in ons kikkerlandje. Hij vindt dat er altijd iets met je kan gebeuren, zolang je je goed voorbereidt

Bij landen met code oranje zijn de vluchten plus het verblijf vaak goedkoper.  Thomassen vindt dit zeker aantrekkelijk aan landen,  maar geeft wel aan dat je goed onderzoek moet doen, voordat je gaat. Gebaseerd op goed onderzoek kun je een goede afweging maken tussen wat je het land te bieden heeft en het eventuele gevaar. “Mijn visie is door het reizen breder geworden, en ik ben nog lang niet klaar. ”