Door: Amber Janssen

Na de Nintendo Game Boy, DS en de WII U komt er een nieuw speeltje: De Nintendo Switch. De concurrent PlayStation heeft ongeveer 60 miljoen gebruikers en de Xbox zo’n 49 miljoen, dus gaat de Switch iets toevoegen voor gamers?

Jan Meijroos, van Bright.nl vertelt ons meer. “Ik denk dat Nintendo zich onderscheidt door het anders te doen dan Sony en Microsoft. Als men genoeg relevante software uitbrengt dit jaar kan de Switch een succes worden.”

“Het gegeven dat je on the go verder kunt gamen en samen met vrienden op één schermpje multiplayer kunt spelen, is erg leuk gevonden.” Door de Switch Console in de Switch Dock te schuiven, laadt het LCD-scherm op en zendt de Switch Dock de beelden naar je televisie waaraan hij is aangesloten. Het tabletdeel heeft een touchscreen en kan uit de dock gehaald worden die aan de televisie gekoppeld is.

Om onderweg te kunnen spelen kunnen de Joy-Con-controllers aan het scherm geschoven worden. Met de twee controllers is er ook een mogelijkheid om met z’n tweeën te spelen. Meijroos denkt dat deze combinatie gamers gaat trekken, volgens hem is er geen onderscheid meer tussen de game die je thuis speelt en de game die je in de bus of trein speelt.

(tekst gaat door onder de video)

Wat betreft de games vindt Meijroos de launch line-up wat mager. Wel maakt The Legend of Zelda als launchgame veel goed. “Ik had liever gezien dat er een (gratis) game bij kwam, want games verkopen de spelcomputer. Playstation heeft wat dat betreft een sterkere line-up met Horizon, Gran Turismo Sports, God of War en Spiderman.” De Switch kost 300 dollar in Amerika en in Nederland gaan de prijzen alle kanten op, maar gemiddeld 329 euro.

Meijroos heeft er zelf al op gespeeld. “Ik heb me flink vermaakt. Vooral de tablet mode is instant fun. Maar ook het gegeven dat je een volledige Legend of Zelda  game thuis speelt en verder kunt spelen in de trein, vind ik erg gaaf. Uiteindelijk staat en valt alles bij goede software, dat moet gamers trekken.” De spelcomputer ligt vanaf 3 maart in de winkels en is op bol.com al niet meer te bestellen.

Hieronder is te zien welke spelcomputers Nintendo al uitgebracht heeft.