De werkzaamheden aan het Station in Tilburg duren nog zeker tot 2020, meldt de gemeente Tilburg. Op de site van ProRail staat dat de werkzaamheden klaar zouden moeten zijn in 2018. De wachtruimtes beneden en boven op de perrons zullen inderdaad dit jaar klaar zijn, maar verdere renovaties zullen nog drie jaar duren.

René Vegter, woordvoerder van ProRail, bevestigt dit bericht. “Dit jaar wordt het project van de stations-vernieuwing afgerond. Daarna volgt de renovatie van het dak, wat logistiek lastig uit te voeren is. Je werkt namelijk in een omgeving waar mensen gebruik van maken.” De renovatie van het dak zal naar verwachting eind 2018 klaar zijn. Hierna zullen er nog werkzaamheden plaatsvinden aan de noord- en zuidzijde van het station. Daar worden de fietsenstallingen onder handen genomen.

“Op het moment wordt er aan de wachtruimtes beneden gewerkt en worden de oude kroonluchters opgehangen in de stationshal”, zegt de gemeente Tilburg. Ook moeten de toiletten nog gerealiseerd worden. Goed nieuws voor de reizigers: deze zullen op het station zelf geplaatst worden. Dus de wandeling naar de overkant van de straat om het toilet te bezoeken is binnenkort verleden tijd. Wanneer deze toiletten precies klaar zijn is nog niet duidelijk.

Op de perrons zelf worden de laatste puntjes op de i gezet. Met name worden de laatste maatregelen voor de brandveiligheid getroffen. Deze werkzaamheden zullen dit jaar klaar zijn. Maar daarmee is het station nog niet af.