Na bijna een jaar wordt bowlingbaan Dolfijn in Tilburg weer herbouwd. De bouw begint op 6 februari en het gebouw moet dit jaar nog open gaan. In maart vorig jaar werd het bedrijf getroffen door een verwoestende brand.

“We gaan voor een nieuwe look, we willen een industrieel uiterlijk creëren”, vertelt Dol enthousiast. Ook wordt het pand hoger waardoor er meer plaats is voor verschillende activiteiten. “Ik kan alvast vertellen dat de glow-in-the-dark-golf terug komt, maar de rest blijft nog even een verrassing,” vervolgt Dol. In het nieuwe gebouw komen in plaats van 16 nu 24 bowlingbanen. In het restaurant is er straks plaats voor 160 personen waar eerst 75 gasten terecht konden.

“Eerst zijn we op zoek gegaan naar een eigen pand of een stuk grond, maar dat wilde niet lukken. Daarom hebben we besloten om het gebouw op de oorspronkelijke plaats opnieuw op te bouwen: ringbaan oost,” aldus de eigenaar. De verzekering heeft een groot deel vergoed maar de extra activiteiten die de bowling nog wil toevoegen moeten ze lenen. Hier hebben ze al toestemming voor gekregen van de bank. “We willen het snel terugverdienen, het moet geen tienjarenplan worden.”

Over de toekomst is de eigenaar nog wat terughoudend. “We willen ons geen illusies maken, het zal wel even duren voordat het bedrijf weer op de oude sterkte zit.”