Ben jij een liefhebber van de populaire vrucht avocado? Dan is dit iets wat je niet mag missen! Eind februari opent er namelijk een avocado-restaurant in Amsterdam. Wat betekent dat élk gerecht met avocado wordt bereid. The Avocado Show is een idee van drie vrienden: Julien Zaal, Ron Simpson en Jaimie van Heije.

De avocado is een vrucht die de afgelopen tijd niet is weg te denken. Het is daarom ook niet gek dat de drie Amsterdammers met dit idee zijn gekomen. “Na het succes van vele mono restaurants, zagen wij een mooi moment voor onze favoriete vrucht. Als je in een truffelrestaurant kunt eten, of een zaak hebt met alleen hamburgers of kreeft, dan kun je ook een fantastisch concept bouwen op avocado”, zegt Ron Simpson. “Het is zo veelzijdig. Het kan warm, maar ook koud. Als hoofdgerecht of erbij. Het kan zelfs in de saus of de shake.”

Het restaurant wordt over ongeveer een maand geopend, maar nu al is er een enorme belangstelling. Vooral op social media zijn ze populair. Op Instagram hebben ze bijvoorbeeld al duizenden volgers en krijgen ze dagelijks honderden likes. Dat er behoefte is aan een restaurant zoals The Avocado Show, is dus wel duidelijk. “Wij avocado fans zijn met miljoenen wereldwijd”, zegt Simpson.

The Avocado Show is het eerste restaurant in Europa dat zich volledig richt op de avocado, ondanks de wereldwijde liefde voor de vrucht. “We zijn in gesprek met meer dan tien landen voor licensing”, zegt Simpson. Hij kan dus garanderen dat er binnenkort ook in andere landen een avocado-restaurant te bezoeken is.