Tilburg – Jongens krijgen meer zakgeld en meer verantwoordelijkheid over geld dan meisjes. Dat is de conclusie van een Brits onderzoek onder 2.000 scholieren. Wat blijkt: ook in Nederland krijgen jongens gemiddeld meer zakgeld dan meisjes.  

‘’Als je naar het gemiddelde kijkt, zie je dat ook in Nederland jongens iets meer zakgeld krijgen dan meisjes. Hierbij moet wel de kanttekening worden geplaatst dat dit gemiddelde ontstaat door flinke uitschieters onder jongens. Als je naar de mediaan gaat kijken is het zakgeld wat jongens en meisjes krijgen ongeveer gelijk’’, al dus Nibud. Het Nibud is een autoriteit op het gebied van geldzaken, en geeft tips en richtlijnen.

Het Nibud geeft ook aan op welke manier je verantwoordelijkheid geeft aan kinderen. ‘’Als je kinderen zelf de verantwoordelijkheid geeft over hun zakgeld, bereid je ze voor op het later omgaan met salaris en vaste lasten. Bespreek goed met je kind hoeveel ze krijgen en of dit genoeg is. Ook kan je duidelijk maken dat ze ook wat moeten bewaren voor bijvoorbeeld cadeautjes voor jarige broertjes of zusjes. Je moet je kinderen goed bijstaan en monitoren.’’