Na het debat van donderdagavond heeft Ard van der Steur, minister van Veiligheid en Justitie, besloten op te stappen. Dit naar aanleiding van zijn rol in de Teevendeal.

Van der Steur voelt geen vertrouwen meer van de Tweede Kamer. Volgens de ex-minister hadden velen hun oordeel al klaar voordat het debat was begonnen. Eerder in het debat gaf Geert Wilders, fractievoorzitter van de PVV, Van der Steur al het advies om op te stappen.

Teevendeal

Van der Steur zou hebben meegewerkt aan het achterhouden van informatie rondom de Teevendeal, dit bleek uit het boek De rekening voor Rutte van journalist Bas Haan. Hierdoor moest hij voor een spoeddebat in de Tweede Kamer zichzelf verantwoorden. Lees hier meer over de Teevendeal en bekijk de liveblog van het debat.

Perfecte samenwerking

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff werd door zijn minister bedankt voor de “perfecte” samenwerking.

Van der Steur wilde de langstzittende minister van veiligheid en justitie worden. Uiteindelijk heeft hij het twee jaar volgehouden.

Lees hier ons liveblog van het debat terug