Wil je binnenkort een puppy kopen? Kijk goed naar de referenties van de fokker. ‘Foute puppyhandel’ is namelijk een probleem in Nederland. Vooral in Brabant en Friesland zijn veel illegale hondenfokkers die hun puppy’s in erbarmelijke omstandigheden laten opgroeien en dan verkopen. De echte fokkers, die de honden in een gezonde leefomgeving laten opgroeien, moeten veel geld betalen en zich aan regels houden.

De Dierenbescherming heeft met een petitie tegen ‘foute puppyhandel’ 70.000 handtekeningen opgehaald. In Nederland zijn ‘broodfokkers’ actief die hun hele inkomen uit het fokken van honden halen. Hierdoor komt vaak de gezondheid van de puppy’s en moederhonden in gevaar.

Yvette Tittel is een zogenoemde ‘huiskamerfokker’ die naast haar eigen baan soms een nest heeft met Barbetpuppy’s (zie foto). Haar hond bliksem is zwanger en is begin februari uitgerekend.