De gemeente Tilburg reageert niet geschrokken over het nieuws dat er te weinig openbare toiletten zouden staan in de stad. Vanochtend maakte de NOS bekend dat Tilburg in de top 3 staat van minst toilet vriendelijke steden. Patiëntenverenigingen van mensen met stoma’s en prostaatproblemen geven aan graag in gesprek te gaan met verschillende gemeentes.

“De ene keer eindig je hoog in een lijstje, de andere keer laag. Daar houden wij ons niet mee bezig”, zegt Irma Galama van de gemeente Tilburg. Vanochtend maakte de NOS bekend dat Tilburg in de top 3 staat van minst toilet vriendelijke steden. Samen met Zwolle en Purmerend heeft Tilburg de minste openbare wc’s per inwoner. Er is namelijk 1 openbare wc per 8873 inwoners. Galama zegt dat er bij de vernieuwing van het centrum ook gekeken wordt naar toiletten. “Deze ontwikkeling zetten we onder andere in om meer bezoekersstromen te krijgen. In deze gastvrije ontwikkeling worden natuurlijk ook aspecten als openbare toiletten afgewogen.”

Graag in gesprek
In de wijk Korvel is op de kaart te zien dat er geen openbare toiletten zijn. Uit gegevens van de Maag Lever Darmstichting blijkt ook dat er in Tilburg per 3625 m2 een openbare toilet staat. “Als er sprake is van een probleem gaan we graag met winkeliers en de patiënten, die worden genoemd en andere belangengroepen, in gesprek”, zegt Galama.